Home Professionele, hoogwaardige scans van dia's, negatieven, foto's, smalfilm 8mm, kunstwerken, aquarellen, etsen

Brengt het verleden in het heden

met het oog op de toekomst

Scherp in


Kwaliteit

Prijs

Service

CONTACT


Digital-Scan

De Terrassen 32

7325 JD

Apeldoorn

M: 06-27205523

E: info@digital-scan.nl

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m vrijdag

09:00 - 18:00 uur

Bezoeken op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten

DOWNLOADS


INFORMATIE


Wie zijn wij

Werkwijze

Digitaliseren

PRO-SCAN

Vrijblijvende offerte

Contact

Referenties en links

I-Flipbook

Copyright © 2005 - 2020 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan

CONTACT

Home | Werkwijze | Digitaliseren | PRO-SCAN | Fotoretouche | Contact | Nieuwsitems

      TIP


Opdrachtformulier


Prijslijst


Algemene Voorwaarden - AVG

LAATSTE NIEUWS Video digitaliseren en omzetten naar DVD

Videobanden digitaliseren

Videobanden


Een groot deel van de bevolking heeft zijn oude videobanden al uit huis gedaan en de cassettes die toch nog in de kast staan worden niet meer bekeken. Toch zitten er vaak enkele pareltjes tussen die video cassettes. Het kan gaan om enkele langspeelfilms die we vroeger vaak bekeken, een tv-programma dat niet op DVD verkrijgbaar is of home video’s van een communiefeest of een verjaardag. De oplossing: je oude video cassettes laten digitaliseren.


       


Techniek


Ten eerste wordt alles naar onze harddisk gescand. Van daaruit lezen wij het materiaal in onze montage/bewerking software en pas daarna wordt het terug geschreven naar DVD, Blu-ray of externe harddisk.

We maken gebruik van een zeer geavanceerde videoconvertor. Daarnaast gebruiken we professionele videorecorders/afspelers. Hiermee zijn we in staat om alle soorten videobanden optimaal te digitaliseren. Ook is het mogelijk om ev. opnamestoringen/fouten en andere problemen op te lossen. Zo krijgt u weer prachtige, storingsvrije beelden te zien.

Dit is allemaal inclusief in de prijs. Geen extra bijkomende kosten dus!

Uiteraard ook omzetten van Amerikaanse video (NTSC) naar Europese standaard (PAL).

 


Waarom uw videobanden laten digitaliseren?

Wat kost het:    Prijzen zijn incl. BTW

Digitalisatie van geluidsbanden, muziekcassettes,  LP's en singles. Laat uw dierbare muziek en opnamen niet verloren gaan.

Muziek en geluid digitaliseren


Muziek op oude lp’s en singles kan sterke jeugdherinneringen oproepen, en als jongere kun je die oude muziek ook gewoon goed vinden. Maar telkens een plaat opzetten en omkeren is een gedoe. We zijn gewend aan het gemak van CD of MP3-speler.

Bovendien is men vaak bang om de zo lang gekoesterde LP’s nog eens op te leggen of een oude bandopnamen nog eens af te spelen uit vrees ze onherroepelijk te beschadigen.

Tijd dus om deze oude muziekdragers te digitaliseren! MP3 wordt altijd in de hoogste bitrate van 320 Kbps gedigitaliseerd. U kunt ook kiezen voor ongecomprimeerde WAV bestanden, geschikt om op CD te zetten.


Heeft de tand des tijds al wat sporen nagelaten op uw muziekcollectie? Ook dat is geen probleem. De software optimaliseert de opname automatisch.


Hieronder een overzicht van analoge audiodragers die we kunnen digitaliseren
Wat zijn de kosten:


Bandrecorderspoel digitaliseren

Per minuut € 0,40  + handelingskosten per spoel € 2,- (minimaal 120 minuten)

Audiocassette digitaliseren

Per minuut € 0,35 (minimaal 120 minuten)

Eventuele kosten voor een tape reparatie bedragen € 20,-. Reparaties worden alleen uitgevoerd in combinatie met een digitalisatie opdracht. De kosten van het digitaliseren komen er dan nog bij.

LP’s of singles digitaliseren


Voor een optimaal resultaat worden de platen eerst met een antistatische vloeistof gereinigd. Hiermee worden stof en vuil verwijderd zodat het vlekkeloos gedigitaliseerd kan worden. Tevens worden zoveel mogelijk ruis en tikken verwijderd.


Chapters aanmaken (alleen bij LP mogelijk) € 0,75

Naar wens worden uw opnamen omgezet naar MP3, WAV.
Opslag kan op audio-CD, USB stick of externe HDD.
Instel/opstartkosten € 5,-


Reparatie videobanden en audiotapes

Hieronder een overzicht van de diverse formaten die gerepareerd kunnen worden.

Tapes kunnen op veel verschillende manieren kapot gaan. Defect bij de camcorder, een dolle hond, ouderdom, het achterblijven van de cassette in de videorecorder of het snel  heen of terugspoelen... Een gebroken cassette kan door de videorecorder echter niet meer gelezen worden.

Is uw videoband of cameratape gebroken? Geen probleem. Dat komt weer helemaal in orde komt. De tape is meestal nog goed te repareren.

Alhoewel, het beschadigde gedeelte moet verwijderd worden en de beelden die daarop staan bent u helaas kwijt. De rest van de tape kan in de meeste gevallen gewoon worden gerepareerd. Voor de zekerheid wordt een gerepareerde tape altijd overgezet naar een DVD of ander opslagmedium. De eenmaal gerepareerde tape kunt u daarna beter niet meer te gebruiken.

Ook uw geluidsbanden en cassettebandjes kunnen deskundig worden gerepareerd.

De kosten voor een tape reparatie bedragen € 20,-. Reparaties worden alleen uitgevoerd in combinatie met een digitalisatie opdracht. De kosten van het digitaliseren komen er dan nog bij.


Deskundige reparatie van video- en audiobanden Oude geluidsbanden overzetten op CD