Digitaliseren voor NFT - DIGITAL-SCAN

Bel voor informatie
Specialist in vele digitaliseringsprojecten. Scherp in prijs - kwaliteit en service
Ga naar de inhoud
Wat is een NFT ?
De laatste tijd krijgen we steeds vaker vragen om te digitaliseren voor NFT gebruik. Uiteraard is dat mogelijk. Misschien dan eerst even een uitleg wat NFT nu eigen inhoudt.

NFT staat voor non-fungible token. Een non-fungible token is een digitaal object, bijv. een digitaal kunstwerk, waaraan een unieke code is gekoppeld. Deze code is niet te veranderen en niet te dupliceren en wordt opgeslagen in een NFT certificaat Blockchain via een ‘smart contract’. NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Hierdoor is het een waardevolle business geworden. Het is mogelijk om NFT’s als bezit te hebben maar je kunt ze ook verhandelen. De Bitcoin-techniek zorgt ervoor dat de NFT’s overal ter wereld opgeslagen kunnen worden en het eenvoudig is om de eigenaar te achterhalen.
 
De werking van NFT
Je kunt een NFT digitaal creëren en koppelen aan bijvoorbeeld een digitaal kunstwerk, welke je in een openbare database registreert, ook wel een blockchain genoemd. Het populairste platform voor NFT is Ethereum. Je koppelt de registratie van een NFT ook aan je digitale cryptoportemonnee. De digitale sleutel van jouw NFT bewijst dat jij de eigenaar bent middels een eigendomscertificaat. Het is voor iedereen duidelijk dat jij de eigenaar bent en dat alleen jij de sleutel hebt van een NFT. Zo weet je voor 100% zeker dat jou item uniek is. NFT’s maken gebruik van een ander protocol die als belangrijkste eigenschap heeft dat alle tokens uniek zijn.

Een NFT is een eigendomscertificaat dat verwijst naar een bestand dat op internet staat. Het is dus géén digitaal bestand zoals een jpg of png. In het certificaat staat die verwijzing inclusief de verwijzing naar de eigenaar.
Bij het digitaliseren van het kunstwerk wordt deze opgeslagen als TIFF en PNG. PNG staat voor Portable Networks Graphics. Het PNG-bestandsformaat is het beste om te gebruiken voor je NFT-kunst omdat het in elke browser in hoge kwaliteit kan worden bekeken. Het ondersteunt transparantie, heeft verliesvrije compressie en werkt beter voor complexe grafische afbeeldingen dan JPEG-bestanden.

Het TIFF-bestandsformaat is het beste om af te drukken. Als je een kunstwerk verkoopt zonder fysieke kopieën, kun je in plaats daarvan een TIFF-bestand aanleveren.
Exporteer uw werk als TIFF en voeg het toe aan het downloadbare bestand van uw NFT om toegevoegde waarde te creëren.
 
Met onze NFT-service bieden we als extra dus naast de PNG ook het TIFF bestand aan. Hiervan kunnen hoogwaardige reproducties worden gemaakt op iedere gewenste ondergrond.
CONTACT

Digital-Scan
De Terrassen 32
7325 JD
Apeldoorn
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Bezoeken op afspraak

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Bezoeken op afspraak

Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Weekend gesloten

Bezoeken alleen op afspraak

Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Terug naar de inhoud