FAQ ? - DIGITAL-SCAN

Bel voor informatie
Specialist in vele digitaliseringsprojecten. Scherp in prijs - kwaliteit en service
Ga naar de inhoud
Veel gestelde vragen
Wij ontvangen regelmatig vragen over het scannen, digitaliseren en reproduceren van foto's, dia's, negatieven en kunswerken.
Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. De pagina wordt nog verder bijgewerkt.
Als je vraag er niet bij staat, kun je altijd contact opnemen via telefoon of email voor meer informatie.
Waarom bij Digital-Scan laten digitaliseren?

Sinds 2005 zijn we gespecialiseerd in de meest voorkomende digitaliseringsprojecten. Deze voeren we uit voor particulieren en professionele instellingen. Met behulp van onze geavanceerde apparatuur en gedegen vakkennis op het gebied van professionele beeldbewerkingen, behoren we momenteel tot de best gekwalificeerde bedrijven voor digitale beeldbewerking en digitalisering van Nederland. De scans worden met verschillende hypermoderne High-end scanners uitgevoerd. Er kan hiermee haarscherp en zeer gedetailleerd gescand worden in een hoge optische resolutie. Uiteindelijk wordt iedere scan handmatig zo optimaal mogelijk gecorrigeerd. Door onze klanten worden we in de loop der jaren overwegend zeer goed beoordeeld. Alle werkzaamheden worden hier in Apeldoorn in eigen beheer uitgevoerd. Er wordt dus niets naar het buitenland of zo gestuurd!

Kan iedereen bij jullie een order plaatsen?

We doen alle digitaliseringsprojecten voor zowel particulieren als voor zakelijke klanten (fotografen, bedrijven, musea, uitgeverijen, kunstenaars etc).

Hoe kan ik mijn opdracht aanleveren?

Dat kan tijdens de reguliere openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 uur. De opdracht kan natuurlijk ook worden opgestuurd samen met het ingevulde opdrachtformulier. Als je zelf langs komt, wel van te voren een afspraak maken.

Hoe lang duurt het digitaliseren van mijn opdracht?

Dat is direct afhankelijk van de hoeveelheid werk dat wordt aangeleverd en hoe druk het op dat moment is. In de meeste gevallen kan het tussen de 1 en 2 weken worden uitgevoerd. Het kan altijd veel sneller. Dan wordt het een Spoedopdracht en daar zit een toeslag op tussen de 25% (tijdens reguliere werktijden en 50% in het weekend en buiten de werktijden.

Bewaren jullie de digitale bestanden?

Deze worden nog 4 weken nadat de opdracht gereed is gekomen bewaard op de servers. Daarna wordt alles verwijderd. Als er iets fout gaat tijdens de overdracht of het opslaan van de bestanden, is het nog geen ramp en wordt het opnieuw opgestuurd. In overleg kan het ook langer bewaard worden.

Betaling en verzend/verpakkingskosten

Nadat de opdracht is uitgevoerd ontvang je een email met daarbij de factuur. Je betaald dus niet vooraf! De verzendkosten worden berekend volgens de tarieven van de bezorgdienst afhankelijk van gewicht en formaat. Soms worden er ook verpakkingskosten in rekening gebracht als het om zeer kwetsbare goederen gaat waarbij speciaal verpakkingsmateriaal noodzakelijk is. Verzending gaat met track&trace.

Wat betekent dpi en scanresolutie?

De scanresolutie is de hoeveelheid informatie die wordt vastgelegd tijdens het scanproces, uitgedrukt in pixels per inch (ppi), maar vaak ten onrechte aangeduid als dpi. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de foto wordt en des te groter de foto afgedrukt kan worden of vertoond op een scherm.

Verschil tussen JPG, TIFF en DNG

JPG of JPEG staat voor een slimme compressiemethode. Hierdoor worden bestanden aanzienlijk kleiner. Helaas gaat er echter wel beeldinformatie verloren. Voordeel is wel de hanteerbaarheid. TIFF is een bestandsformaat dat “lossless” is. Dat wil zeggen dat er geen compressie bij het opslaan van het bestand plaats vindt. TIFF garandeert de hoogste kwaliteit zonder verlies van beeldinformatie en scherpte. Als u echter iets groots afdrukt waarbij kwaliteit belangrijk is - zoals een kunstwerk of giclee-kunst - moet u het TIFF-formaat gebruiken. Op die manier krijgt u de meest nauwkeurige weergave van het originele stuk zonder kwaliteitsverlies. DNG is een z.g. RAW bestand. Het heeft een 16 bit kleurdiepte. Wanneer u werkt met RAW-bestanden houdt u zelf de volledige controle over de belichting, de temperatuur, de kleurtint, de verzadiging en scherpte. DNG bestanden woorden vaak aangeduid als “digitaal negatief” die u verder zelf met software op uw computer verder ontwikkelt.

Kan er ook een selectie worden gescand uit een filmstrook?

Ja, dat is zeker mogelijk. Normaliter worden gehele filmstroken van 2 tot 6 beeldjes in z'n geheel automatisch allemaal gescand. Als je echter maar 1 beeldje wilt, moet er een selectie worden gemaakt. Hiervoor moet de scanner een opdracht krijgen een specifiek beeldje te scannen. De extra kosten zijn hierop € 0,15 per beeld extra.

Hanteren jullie minimum prijzen/aantallen voor dia's, negatieven en foto's scannen?

Nee. Je kunt hiervoor iedere hoeveelheid aanbieden zonder dat daarvoor een minimumprijs geldt. Voor smalfilm geldt wel een minimum van 20 minuten en voor videofilm een minimum van 120 minuten.

Kunnen jullie van de gescande beelden een diapresentatie leveren op DVD of USB stick?

Ja, dat is mogelijk. Het kan worden uitgevoerd met mooie overgangen en indien gewenst met geluid/muziek naar keuze. Alles wordt dan op een aparte DVD of USB stick geleverd.

Kunnen jullie ook APS films digitaliseren?

Helaas kunnen we je hiermee niet helpen. Vanwege vele calamiteiten met apparatuur zijn we hiervan afgestapt. Verder natuurlijk wel alle andere soorten dia- en negatieffilms.

Sterk verkleurde dia's en negatieven

Met behulp van een geavanceerd kleurcorrectiesysteem kunnen de kleuren, helderheid en contrast weer zo natuurgetrouw worden gemaakt.

Stofjes en krasjes

Digital-Scan scant de dia's en negatieven met digital-ICE. Deze techniek reduceerd krasjes, stof en vingerafdrukken. Zo ziet alles er weer schoon uit. Dit systeem werkt alleen bij kleurenfilms en niet bij zwart-wit.

Worden 8mm smalfilmpjes ook schoongemaakt?

Ja. De film wordt wet-gate gedigitaliseerd. Hierbij wordt de film bevochtigd met een speciale vloeistof. Dit vult ev. krasjes op en de film wordt bovendien gereinigd van stof en andere ongerechtigheden.

Worden 8mm films en videofilms in gewenste volgorde op DVD of schijf gezet?

Mits de films voorzien zijn van een nummer of jaartal worden de bestanden ook in die volgorde gedigitaliseerd. Tevens kan het ook van een specifieke naamgeving worden voorzien.

Kan ik de films later nog zelf monteren?

Ja, dat is mogelijk. De films worden dan in AVI gedigitaliseerd. Dit kan op ieder computersysteem bewerkt worden in de daarvoor bestemde software.

Hoeveel minuten film past er op een DVD of M-disc DVD?

Er past maximaal 2 uur film in goede kwaliteit op een DVD.

Kunnen jullie ook professionele videofilms en 16 mm digitaliseren?

Ja, dat kan. Bijna alle soorten professionele videofilms en ook 16 mm film met en zonder geluid kunnen worden gedigitaliseerd.

Wat voor kunstwerken digitaliseren jullie?

Dat is heel veelzijdig. Schilderijen. aquarellen, tekeningen, etsen.

Kan er door glas heen gescand worden?

Ingelijst met glas is geen probleem mits het glas goed schoon is en niet beschadigd.

Kan ik er op wachten tot het digitaliseren van kunstwerken klaar is?

Dat is vaak mogelijk als het om een enkel exemplaar gaat en je van ver moet komen. Dit kan in overleg besproken worden.

Op welk materiaal kunnen reproducties worden gemaakt?

Er zijn diverse mogelijkheden. Op hoogwaardig kunstpapier of canvas wordt het meest gevraagd.

Wat kost het digitaliseren en het maken van reproducties van kunstwerken?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact op. De kosten zijn afhankelijk van het originele formaat van het werk en het aantal exemplaren.

CONTACT

Digital-Scan
De Terrassen 32
7325 JD
Apeldoorn
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Bezoeken op afspraak

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Bezoeken op afspraak

Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Weekend gesloten

Bezoeken alleen op afspraak

Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Terug naar de inhoud